
Wie zijn wij?
Als je bij Twinkeltje komt zie je meer mensen dan alleen de gastouder. Daarom stel ik ze even aan je voor:
Ik ben Marieke, de gastouder. Dat betekent dat ik er altijd ben. Ik ben 51 jaar en moeder van 3 kinderen. Knutselen met vilt, lezen, breien en buiten bezig zijn zijn mijn hobbies.
Na het afronden van mijn mbo heb ik een poos in een verzorgingshuis gewerkt als activiteiten begeleidster. Al snel merkte ik dat het werken met mensen in de laatste levensfase mij niet zo ligt. Mijn voorkeur gaat duidelijk uit naar kinderen en dan ook nog de kleinste. Daarom ben ik op een kinderdagverblijf gaan werken. In 8 jaar heb ik daar heel veel ervaring opgedaan en op verschillende groepen gewerkt. Na verloop van tijd merkte ik dat ik kinderen iets meer wilde bieden dan in de reguliere kinderopvang mogelijk is. Nu kan ik de opvang vormgeven zoals ik denk dat goed is. De nadruk ligt hierbij op plezier, uitdaging en ontwikkeling.
De ontwikkeling van pasgeboren baby tot kleuter gaat razend snel. Het is enorm fascinerend om te zien en helemaal om daar deel van uit te maken. Alles wat kinderen meemaken draagt bij aan hun ontwikkeling. Kinderen staan er ook heel open voor, zijn nieuwsgierig en willen niets liever dan zichzelf ontwikkelen. Daar wil ik ze graag bij helpen.
Zeer regelmatig is Bep er ook. Bep is al vanaf het begin vrijwilligster en heeft daarvoor ook als vrijwilligster in de kinderopvang gewerkt. Bep is heel lief, kan heel goed voorlezen en is heel geduldig. Ze geniet enorm van de kinderen en de kinderen van haar. Ze kunnen haar bij haar altijd terecht voor een knuffel en lieve woordjes. Ze ziet veel wat betreft de ontwikkeling van de kinderen en zorgt er mede voor dat we met een frisse blik naar de kinderen kijken. Daarnaast is Bep mijn achterwacht. Als er een kind naar de dokter zou moeten dan neemt Bep even mijn plaats in. Zij kent alle kinderen door en door en waarschijnlijk zouden ze het niet eens in de gaten hebben als ik even weg ben. Kortom: Bep is onmisbaar!
Ook is mijn jongste zoon soms aanwezig. Wietse komt zo af en toe ook een grapje maken, een boekje voorlezen of een spelletje doen.

